Bild
Wollen Sie napp-it Pro mit Updates auf neueste Fehlebehebungen und kostenpflichtige Extensions bestellen, so fordern Sie bitte ein Angebot an.

Anschließend bezahlen Sie unter Angabe der Angebotsnummer

Aufgrund des Kleinunternehmerstatus gem. § 19 UStG erheben wir keine Umsatzsteuer und weisen diese daher auch nicht aus..

Unser Angebot richtet sich an gewerbliche Nutzer. Für private Verbraucher gilt unsere Widerrufsbelehrung, die Sie auch mit der Rechnung erhalten.

Details oder Infos zu Werbung an dieser Stelle...

napp-it-zfs

Support around napp-it ZFS appliances

Commercial OS-Support is available for:

- OmniOS (Omniti)
- Solaris 11 (Oracle)

Support for and OpenSource OS options and the free napp-it Web-UI
- Bugs are fixed from time to time but there is no support that you can contact
  beside community help (see forums)

Support for napp-it Pro Edition and extensions
- Access to nightly bugfix releases without email support

Support for the complete extension edition (does not include home-use)
- emails about technical questions are answered as soon as possible without a guaranteed reaction time

Hot news

- EveryCity Distrowatch http://everycity.co.uk/blog/2014/02/illumos-watch-january-2014/
- Guides for Hyper-V , Linux + napp-it http://www.servethehome.com/low-power-hyper-v-based-zfs-napp-it-pfsense-vyatta-all-in-one/
- Guides at servethehome: http://www.servethehome.com/installing-configuring-napp-it-openindiana-zfs/

- napp-it supports Debian and Ubuntu
- nappit supports OmniOS
- napp-it: supports encryption on devices
- OpenIndiana 151.a9 released

Videos (Installation and setup)
Goto www.youtube.com  and search napp-it

Foren (german)
in denen Sie auch Fragen zu napp-it stellen können
Ich lese die Storage-Foren regelmäßig und beantworte dort auch Fragen.
Es gibt dort auch viel mehr Leute, die etwas beitragen können, als bei einem
eigenen Forum mit viel weniger Besuchern.

Forums where you can ask questions.
I read them quite often will answer when possible.

NAS/SAN/Storage
http://hardforum.com/showthread.php?t=1573272 >> english forum, wenn Sie Englisch verstehen, beginnen Sie hier
http://forums.servethehome.com/forumdisplay.php?26-Solaris-Nexenta-OpenIndiana-and-napp-it
http://forums.overclockers.com.au/forumdisplay.php?f=44

Nexenta:
Nexenta (core) Forum
##nexenta irc chat
(chatten z.B. via Firefox Chatzilla -> freenode -> #nexenta)

OpenIndiana:
Wiki
aktueller OpenIndiana chat #openindiana
(chatten z.B. via Firefox Chatzilla -> freenode -> #openindiana)

Illumos/ OmniOS/OI developer
http://echelog.com/logs/browse/omnios/
http://blog.gmane.org/gmane.os.openindiana.devel
http://echelog.matzon.dk/logs/browse/oi-dev/
http://echelog.matzon.dk/logs/browse/illumos

Solaris Express
http://forums.oracle.com/forums/forum.jspa?forumID=1321

deutschsprachiges Forum:
http://www.hardwareluxx.de/community/f101/zfs-anwender-gesucht-570052.html
www.opensolarisforum.de

allg. NAS Themen
forum.nas-portal.org/

Links

top-links
http://www.c0t0d0s0.org/archives/663...Sun-Books.html (recommended books)
http://hub.opensolaris.org/bin/view/Main/documentation (overview about docs)
http://www.c0t0d0s0.org/pages/lksfbook.html (less known features)
http://dlc.sun.com/pdf/819-5461/819-5461.pdf (ZFS manual)
http://www.solarisinternals.com/ (best source of Howtos)
http://www.solarisinternals.com/wiki...ractices Guide (best practice guide)
http://www.solarisinternals.com/wiki...l Tuning Guide (best tuning guide)
http://www.oracle.com/us/products/se...are/031857.htm (oracle info)
http://hub.opensolaris.org/bin/view/...fs-server/docs (cifs server)
http://www.nexenta.org/projects/site/wiki (Nexenta wiki)
http://www.zfsbuild.com/ (howto and performance tests)
http://constantin.glez.de/blog/2010/04/ten-ways-easily-improve-oracle-solaris-zfs-filesystem-performance (10 ways to improve performance)
http://constantin.glez.de/blog/2011/01/my-favorite-oracle-solaris-performance-analysis-commands (analysis tools)
http://download.oracle.com/docs/cd/E19963-01/index.html (Oracle Solaris 11 Express Information Library )
http://constantin.glez.de/blog/2011/...ris-11-express (mirrored bootdrive on Solaris/OpenIndiana)

Distribution:
nexenta.org
opensolaris
eon

Illumos (free Kernel of OpenIndiana + Userland):
Illumos

OpenIndiana (free successor of Opensolaris):
Openindiana

OpenSolaris:
opensolaris

ZFS

http://www.nex7.com/
wikipedia dt.
wikipedia en.
zfs learning center

Raid Z3
triple parity raid

ZFS Pools
Artikel bei searchstorages

Deduplication
networkcomputing.de
deduplication in zfs

Scrubbing
Artikel fh wedel

Snapshots
snapshots und windows previous version
sun zfs manual

Comstar ISCSI Targets
introduction
ZFS and Mac OSX Time Maxchine

NFS Server
iwikipedia dt
zfs and vmware

Opensolaris CIFS Server
documentation
stage.opensolaris.org Artikel

ZFS-Server
Heise Artikel
Storage Server mit ZFS
closer-look-zfs-vdevs-and-performance

NAS OS/Betriebssysteme
NAS-Portal

AFP Server (Netatalk)
AFP Support Nexenta
AFP Support

Artikel, Erfahrungsberichte und Blogs
guide for building ZFS based SAN/NAS solutions from www.zfsbuild.com/

Anleitung von planet3dnow
Nachtrag dazu: Onboard Netzwerchip Realtek macht Probleme!

Building my DIY NAS
Eigenbau NAS mit opensolaris
heise open Opensolaris NAS
home fileserver zfs hardware
breden.org - a home-fileserver-using-zfs

napp-it 19.04.2014